אז עברתי לחו"ל למדינה שבה יוקר המחיה גבוהה מאוד והשכר שלי לא ממש. ככה שאני לא הכי חופשי לאכול כראות עיניי.
במקום שבו אני עובד יש מין נוהג כזה בשעה 12:30 כולם הולכים לארוחת צהרים שעולה משהו כמו 5.5 יורו במקרה הטוב (בדרך כלל דג או עוף) או 10 יורו במקרה הרע (המבורגר או שניצל חזיר). כולם הולכים די ביחד, וזה סוג של הפסקה מרוכזת. אבל אני נוהג להיתקע במשרד עד מאוחר.
בארץ סידור האוכל שלי היה שונה: אכלתי ארוחת בוקר ב9, ואז עשיתי הפסקת קפה ב15:00, חזרתי הביתה לארוחת ערב ב17:30 ואז חזרתי למשרד שוב וישבתי עד 22:00 בלילה. ובסוף אכלתי איזה חטיף קטן לפני השינה.
אני חושב לחזור למודל הזה גם בחו"ל. כי עשיתי חישוב ואם אני משתמש במצרכים בסיסיים שאני קונה בסופר, יוצא שארוחת ערב עולה לי משהו כמו 3-2 יורו. וזה חוסך לי מלא כסף. שיקול נוסף הוא שהאוכל שאני מכין יותר טעים לרוב מהאוכל בעבודה. אבל מצד שני, החישוב שעשיתי הוא עבור פילה עוף או הודו. אם אני משתמש בבקר או בחזיר יוצא פחות משתלם, אבל עדיין יותר זול מהעבודה.
עוד דבר הוא שמדובר בארוחה שבה משתתפים מלא אנשים מהסגל. ככה שיש פה גם קטע חברתי ולא רק כלכלי. להביא אוכל בקופסה מהבית ולאכול אותו בקפטריה נשמע לי קצת מביך (כמו לבוא עם פופקורן מהבית לקולנוע).
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות