חבר שלי העליב אותי ביומולדת. מה לעשות?

נטע בת 21 | כתבה את השאלה ב-26/01/20 בשעה 21:09

היינו בסוף שבוע בצימר והזמנו מראש ארוחת בוקר שעליה היינו צריכים לשלם ביום למחרת .
בבוקר שלמחרת בזמן שחבר שלי הכין לנו ארוחת צהריים אמרתי לו שיש משהו שאני רוצה לקנות מהחנות של בעלת המקום , והוא אמר לי סבבה אז לכי תביאי את הארנק ( הארנק שלי היה במרחק הליכה של כמה דקות בערך ושלו היה עליו) אמרתי לו שאני מתלבטת ושאחר כך נלך יחד להסתכל ואני אבחר .
אחר כך כשיצאנו מחדר האוכל אני נכנסתי לחנות והוא חיכה לי בחוץ משום מה , וכשקראתי לו הוא אמר 'מה' ואני עניתי 'צריך לשלם על הארוחת בוקר' ועל הדרך גם קניתי את מה שרציתי בסכום של בערך 20 שח
כשהיינו באוטו הוא אמר 'קצת הפריע לי שלא הצעת לשלם בעצמך' אני הייתי בשוק, אמרתי לו 'מה?!' . הוא אמר לי 'הרגשתי שזה מרגיש לך מובן מאליו שאני משלם' אמרתי לו שאני עכשיו מבינה למה הוא חיכה מחוץ לחנות , וכל הזמן אמר לי לקחת את הארנק מהאוטו כי הוא רצה שאני אשלם ' ( להבהיר את הסיפור- הוא שילם על הצימר ובדכ אין לנו התחשבנויות וכאלה ואני לא מהבנות שלא משלמות על עצמן אלא בדיוק להפך אני מציעה לפעמים לשלם הכל )
הוא אמר שהוא מרגיש שאני לא מעריכה את זה שהוא משלם , ושהוא ציפה שאני לפחות אציע .
בשלב הזה כבר התחלתי לבכות ונעלבתי בטירוף , לא האמנתי ששבוע אחרי היומולדת שלו שהשקעתי והוצאתי מלא כסף זה מה שהוא אומר.
הוא טען שזה לא העניין של הכסף ושזה העיקרון שהוא רצה שאני אציע לשלם מתוך נימוס ולהראות שאכפת לי מההשקעה שלו.
אמרתי לו שזה מובן מאליו שביומולדת שלי הוא ישלם על הכל כמו שזה מובן מאליו שאני אשלם על הכל (וככה עשיתי גם שבוע לפני!)
וגם בלי קשר זה היה באמצע הסופש והוא לא נגמר , אז ככה שיכולתי גם להגיד לו בסוף תודה על הכל ושאני מעריכה
בקיצור אני חסרת מילים ופגועה ממש , הסברתי לו את עצמי והוא אמר שזה לא העניין של הכסף ושהוא לא רצה שאני אפגע והתנצל אבל הדברים כבר נאמרו ואני נשארתי מאוכזבת מאוד
מה אתם חושבים על המקרה