רוצה לקנות דירה ולהשכיר אותה - איך לעשות את זה חכם?

אנונימית בת 22 | כתבה את השאלה ב-14/06/21 בשעה 15:15

היי, מבקשת עזרה משני סוגים של אנשים - אנשי מקצוע שמבינים בכל עניין המשכנתאות, קניית דירה והשכרתה, או מי שעשה מהלך כזה בעבר ויכול לייעץ.

יש לי 300 אלף שקל ביחד עם סכום שההורים חסכו לי (כמו שחסכו לאחים שלי - לצורך קניית דירה). אני עובדת בבנק לכן לדעתי אני אוכל לקבל משכנתא באחוזים יחסית נמוכים.
אני מתכננת לכל היותר עד שנה לעבוד בבנק ולאחר מכן להתחיל לעבוד במקצוע אותו אני לומדת, לכן אני צריכה לעשות את זה ממש בזמן הקרוב.

אמא שלי ואח שלי מאוד לוחצים עליי לעשות הזה. מהסבר פשוט שלהם - מי שמוותר על הזדמנות כזו לקנות נכס בגיל צעיר ולעשות עליו כמה מאות אלפי שקלים רווח, בסוף מצטער על זה.
אני רוצה בעקרון לפרוס את המשכנתא כמה שיותר שנים כך ששכר הדירה שאקח מהשוכרים על הדירה שאקנה יכסה את המשכנתא ואפילו ישאיר לי עודף כל חודש.

אני מאוד רוצה לעשות את זה.
הבעיה היא שאני לא יודעת איך לגשת לזה.
אני צעירה ולא מבינה בזה מספיק וחוששת שינצלו את זה לאורך הדרך.

אני צריכה לדעת - איך קונים דירה, מה השלבים, למה צריך להתייחס ומהן הנורות האדומות שיכולות להופיע?

לאחר קניית הדירה - איך משכירים אותה? מה צריך לבקש מהשוכר האופציונלי כדי להבטיח את התשלום של שכר הדירה בזמן?
אני נגיד בגלל שאני עובדת בבנק אני רואה המון מקרים שבעלי דירות בסוף לא מקבלים תשלום שכ"ד או מקבלים באיחור ומבקשים לדחות את המשכנתא עקב כך ואני רוצה לדעת איך להמנע מזה.

תודה מראש על תשובתכם:)

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "פיננסי וכלכלה"