משמינה ולא מצליחה לעצור את זה!

גל בת 17 | כתבה את השאלה ב-07/01/13 בשעה 15:42

מאז ומתמיד הרגשתי לא טוב עם איך שאני נראית, אך בזמן האחרון זה מציק לי מאוד.
אני לא מגדירה את עצמי כשמנה מאוד, אך כן קצת מלאה כרגע. פעם יכולתי להגדיר את עצמי כנראית טוב ואפילו רזה, אך זה לא החזיק מעמד הרבה זמן.
אף פעם לא הצלחתי לשמור על אותו משקל, תמיד עליתי ירדתי עליתי ירדתי.
רק שיהיה ברור- אני בעד הדרך הבריאה, אני אוכלת בריא, המון ירקות ובעד ספורט.
אך הספורט הוא בעייתי נורא, אני לא נמצאת במסגרת קבועה כלשהי (הייתי רוצה להרשם לחדר כושר אבל אין לי כסף לזה), ולכן קשה לי מאוד להתמיד. אני עושה הליכות (של 10 קילומטר פחות או יותר), ובבית אני עושה כפיפות בטן ותרגילים לרגליים. אם אני מתעמלת למשל 3-4 פעמים בשבוע זה מחזיק גג שבועיים!! אחכ כבר יש לי לחץ של לימודים ו"אין זמן"(מה שממש לא מצדיק את הפסקת הספורט).

העניין של האוכל מאוד בעייתי, אני אוכלת המון ירקות, אך אני לא אוכלת מסודר במשך היום. אני לא מצליחה להתאפק וכל הזמן אוכלת שטויות כמו חטיפים שוקולד וכו'. מה שגם שהרבה מהאוכל שאמא שלי מכינה בזמן האחרון הוא מטוגן, או שומני מה שגורם לי לרצות לא לאכול אותו ואז אני אוכלת שטויות שזה עוד יותר גרוע!! ניסיתי להגיד לה את זה אבל היא חושבת שאני מנסה להרעיב את עצמי ועושה את האוכל עוד יותר שומני!!
אני משתגעת מזה כבר, יש שבועות שאני אוכלת מסודר ויש שבועות שאני לא מפסיקה לאכול. בשבועות האחרונים עליתי אני חושבת 2 קילו (לפי הרגשה, אני לא שוקלת את עצמי או סופרת קלוריות), אני כל יום אוכלת בלי הפסקה, מרגישה רע מבטיחה שמעכשיו אוכל מסודר ואחרי 10 דק' חוזרת למטבח!!
אני מרגישה ממש רע עם זה, זה משפיע עלי בצורה רעה, אני מרגישה ממש שמנה, הביטחון העצמי שלי ירד, אין לי חשק ללבוש בגדים יפיםצמודים, אין לי חשק לראות חברים או לצאת מהבית, אני לא רוצה שאנשים יראו אותי בשבועות האלה בגלל שככ השמנתי.
אני מגיעה למצב שאני רק קמה בבוקר וישר חושבת מה לאכול!
היום למשל, זה הגיע לשיא, עד הצהריים, הגעתי למצב שאכלתי משהו כמו 1000 קלוריות (בערך, אני לא מחשבת), והדבר הכי גרוע זה שבהמשך היום אני אמשיך לאכול ואני לא יכולה לעצור את זה! כל יום אני אוכלת יותר מהיום הקודם לו. ומהתסכול אני אוכלת עוד.
אני מרגישה שאני נמצאת בתהליך השמנה ואני לא מצליחה לעצור את זה!

מה שהכי גרוע, זה שאמא שלי בטוחה שאני לא אוכלת כלום כל היום, וכל היום מציקה לי לאכול ואומרת שלא אכלתי כלום. היא מכינה אוכל שומני ולא מפסיקה להכין מלא עוגות יותר ממה שהייתה מכינה פעם!! זה הופך את כל העניין לגרוע יותר.
בבקשה תעזרו לי אני כבר לא יודעת מה לעשות, בא לי להסתגר בחדר ולא לצאת שאף אחד לא יראה אותי ככה, אני מרגישה נפוחה ומגעילה.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה
כשזה מגיע לבריאות... העצות שלנו יכולות לעזור, אבל לא מחליפות ייעוץ רפואי

  • בטעינה...

עוד ממדור "שומרים על הגוף"