בשביל להרזות הסוד הוא "פשוט". זה לא הרעבה, לא דייאטה. לא חדר כושר ולא ריצות מרתון. אלא צריך לצרוך פחות קלויות מאשר מבזבזים. נשמע פשוט, נכון?
אבל זה לא.
ישנם שני בעיות. האחת היא:
איך יודעים כמה קלוריות אני מבזבז? אין לי צג על התחת שבו יש מונה קלוריות. אז רכשתי שעון חכם שסופר צעדים. אז בממוצע הוא אומר לי שאני מבזבז 550 קלוריות ליום. הנתון כנראה לא כולל את הצריכה המטבולית שלפי החישוב שלי של משוואת הריס בנדיקט יוצא כ1530 קלוריות ליום.
זה אומר שבממוצע עלי לצרוך פחות מ2000 קלוריות ליום בשביל להרזות. נשמע הערכה הגיונית?
עכשיו, לבעיה השניה.
מה שאנשים בדרך כלל עושים זה קונים אוכל מוכן ואז לפי האריזה יודעים כמה יוצא להם. פשוט. אכלים לפי אריזות.
אבל מה עושים כשמכינים אוכל בבית? כל דבר בא עם ערך קלורי לא ידע.
נגיד מה שאכלתי היום זה ככה:
1 בבוקר הכנתי מלוואח אחד על מחבט עם טיפת שמן. חציתי אותו לשני חלקים. אחד מרחתי בגבינה לבנה, חצי שנה מרחתי בנוטלה. זה בא עם כוס נסקפה בלי סוכר ועם חלב.
2 בעבדה כוס קפה אחת, עם חלב בלי סוכר
3 בערב הכנתי פסטה עם חתיכות דג. מתכון מזורז: מטגנים בשמן זית חתיכות פילה דג, עגבניות שרי וזיתים. מוסיפים פסטה ומערבבים. מה הגדול? לא יודע, מנה אחת בגדול סביר.
4 בערב לפי השינה חתכתי סלט: עגבניה אחת, מלפפון חמוץ, פורסת גבינה אחת 28 אחוז, קצת חומץ בלסמי, שמן זית ותבלינים.
איך אני יודע כמה קלוריות זה? צריך לקנות מאזניים ולשקול כל דבר? אני באמת לא יודע כמה נוטלה מרחתי, משהו כמו כפית. לא יודע כמה שמן שמתי, כמה חלב יש בכוס הנס שלי.
אז איך אתם מחשבים קלוריות כשאתם מכינים אוכל לבד? או שאין ברירה וצריך לעבור לכל מיני פיצות קפואות והמבורגים מוכנים? אני חייב לציין שגם חשוב לי הבריאות של הרכבים ולא רק הערך הקלורי.
תודה
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות