שלום לכולם,
שמי מתן ואני מבאר-שבע. אני עתודאי שבאוקטובר האחרון חזר לשירות לאחר סיום הלימודים. כיום אני משרת בקריה, ולמעשה עושה יומיות.
אף על פי המשכורת ה"מוגדלת" שעתודאים מקבלים, אני לא מצליח להתקיים מהמשכורת הזו (למי ששואל - כ-1000 ש"ח).
אני עובד מזה זמן בתור מורה פרטי, והשכר על זה מאוד מתגמל, בטח ובטח לעומת מה ששאר החיילים בסדיר עושים ומרוויחים משכורת מינימום. אבל (!), אני בעצם עובד ללא ידיעת הצבא. וכאן נשאלות שתי שאלות:
1) האם לדווח? הבנתי שאם לא מדווחים ומישהו מחליט להשתנקר, אז זה קנס במקרה הטוב וכלא במקרה הרע. אני מזכיר שלהיות מורה פרטי זו עבודה "שחורה" (אין דיווח על זה).
2) האם לפנות למש"קיות ת"ש בשביל לקבל היתר לעבוד? הרי מה שרוצים זה תלושי משכורת וחתימה של מעסיק, וכאן כאמור אין מעסיק (אני מעסיק את עצמי, ובטח שזה לא מדווח למס הכנסה). והאם קיימת אפשרות כזו בכלל שאני אעבוד בתור מורה פרטי ויתנו לי שחרור מוקדם יותר בשביל לעבוד?
כי לצערי, בגלל שאני בקריה ומלמד בב"ש, אני יכול לקבל מדי פעם תלמידים רק בשעות יחסית מאוחרת (משהו כמו 19:00 או 19:30) ואין הרבה תלמידים שרוצים או יכולים להיפגש בשעות כאלה. אז אם יתנו לי לצאת מוקדם יותר, אוכל להיות גמיש יותר בעניין.
אשמח לתשובות בעניין כי אני רוצה לשרת בשירות נורמלי ולא להשתגע כל הזמן סביב העניין הכספי.
תודה רבה לעונים!! :)
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות