חושבת שהבן זוג בבעיה כלכלית ולא משתף, מה לעשות?

מור בת 22 | כתבה את השאלה ב-18/11/19 בשעה 19:00

אני בזוגיות עם בן זוגי המהמם 3 וחצי שנים .
גרים ביחד כבר שנה וחצי, זוגיות מדהימה ומדברים על עתיד ביחד(חתונה, ילדים..)
מאחר ושנינו נורא עצמאים (לא נעזרים בהורים כלל) ומחזיקים יחד דירה ושני רכבים (כל אחד את שלו ומתחלקים בהוצאות הבית) מגיל יחסית מוקדם לאחרונה מטריד אותי יותר עניין החיסכון .
גם המשפחה ומכרים תמיד דואגים להגיד לנו כל הזמן לחסוך כמה שיותר (שזה גם הראש שלי לגמרי) .
אני כל הזמן משתדלת לחסוך כמה שיותר ואני עובדת קשה בשביל זה כי גם ככה קשה לקנות היום בית ובכלל חייב איזה חיסכון כדי להתחיל את החיים .
כל פעם שאני שןאלת את הבן זוג שלי אם הוא מצליח לחסוך גם או משתדל לשים משהו בצד הוא עונה כן כזה מהר וממהר להעביר נושא ולא להיכנס לזה ..
אני לא מנסה חלילה להיכנס לו לכיס אבל אנחנו גם ככה מנהלים כרגע חיים משותפים ואם אנחנו מתכננים עתיד ביחד חשוב לי להיות מבוססת ולא לחיות כמו בן אדם ולא מהיד לפה ובשביל לה אני קורעת את עצמי גם היום.
לפני כמה חודשים היה לי יום הולדת והוא סגר לנו טיסה לאמסטרדם ( מתנת יום הולדת ) הרגיש לי כאילו הוא מנסה להשתוות אלי כי שנה לפני כן עשיתי לו חופשה בחול ומלא מתנות ביום הולדת שלו ולא רציתי שירגיש חייב ואמרתי לו שלא ממש בא לי כי אני גם ככה לא ממש מצליחה לחסוך לאחרונה והוא התעקש והרגיש לי שהוא גם צריך את זה אז זרמתי .. כשהיינו בחול הוא זרק כמה פעמים שיש לו את התשלומים של הטיסה והמלון וקצת כעסתי עליו שהוא בחר לעשות את זה למרות שקשה לו כלכלית כרגע למרות שזה יפה מצידו שהוא רוצה לעשות לי טוב וכולי.. אבללא בכל מחיר . הייתי שמחה גם אם היה קונה לי בלונים ועוגה והיינו הולכים למסעדה טובה..
לאחר שחזרנו מחו״ל הוא ביקש ממני אם אני יכולה לשלם כמה חשבנות לבד כי קצת כבד לו החודש שילמתי בכיף משהו כמו 600 ש״ח .
אתמול גילתי שאחרי שחזרנו מחול הוא לקח הלוואה מאיזה אתר אינטרנט(גילתי במקרה והוא לא יודע)
שוב זה אולי חוצפה מצידי להיכנס לו ככה לכיס אבל זה פשוט עיצבן אותי למה הוא תכנן את חו״ל אם אין לו כסף ולמה לא שיתף אותי אולי יכלתי לעזור לו יותר( אני לא מאמינה בהלוואות למרות שיש מצבים שאין ברירה שעליהם אני לא מדברת) ..
כל ההתנהלןת הכלכלית הזו לאחרונה נורא מטרידה אותי כי היום הייתי בטוחה שהוא לעצמו הוא מאוד מחושב כלכלית אחד כזה שיודע גם להנות וגם יודע לשים בצד והערצתי אותו על זה.. ופשוט גילתי שזה סתם כנראה היה לי למראית עין והוא לא כזה יודע להתנהל ושוב נכון שזה שלו אבל קצת מטריד שהוא לא משתף אותי..כל פעם שאני טיפה מנסה לדבר על זה הוא ישר חוסם אותי, מה יהיה בעתיד ?
אנחנו מרווחים בערך אותו שכר הוא עושה קצת יותר ממני
אולי אני מגזימה ואולי זה חטטני מידי מצידי אבל אשמח לשמוע דעות של אחרים.
תודה מראש !

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "פיננסי וכלכלה"