יש לי בעיה קטנה שאולי לא פוגעת קשות בתפקוד, אבל קצת מציקה.
כשאני בעבודה, אז כמעט קבוע באיזה 14:00-15:30 יש לי שלשול. לא חזק ולא נוזלי לחלוטין, אלא סוג 5-6 בסולם Bristol stool scale. לפעמים זה מתלווה בכאב בטן קל.
ביום חופש, כשאני בבית ומכין את האוכל לעצמי, אין את הבעיה הזאת כלל וכלל.
היציאה היא בשעות הערב (אחרי 18:00) ולרוב היא מוצקה לחלוטין, סוג 3 בסולם Bristol stool scale.
אז סקרתי את ההבדלים המרכזיים באכילה:
1) בבית אני לא אוכל צהרים בכלל. אני אוכל ארוחת בוקר מזינה (לפעמים כוללת גם דברים לא ממש בריאים. אבל בדרך כלל שומר שכן) וארוחת ערב מאוחרת בשעה ~19:00. כשאני בעבודה אז יש לי ארוחת בוקר קלה ומהירה יותר, אחרות צהרים כבדה ב12:30 ואז בלילה (שעתיים לפני השינה) משהו יחסית לא גדול.
2) בבית אני שותה קפה רק בבוקר, נס על חלב. בעבודה אני שותה נס על חלב בבוקר ואז אחרי ארוחת צהרים גם קפה שחור ממכונה עם חלב.
3) בבית אני מכין את האוכל בעצמי. בעבודה אני אוכל בדרך כלל אוכל של חדר האוכל.
4) ביום חופש אני ישן יותר, הולך יותר ועושה אימון גופני של כחצי שעה (משקולות). ביום חול אני לרוב מתעורר מוקדם יותר, יושב כל היום מול מסך.
אולי ההבדלים המרכזיים. לא יודע מה בדיוק רלוונטי ומה לא. כי כל מה שכתבתי קשור למטבוליזם בדרך זה או אחרת.
איזו מהגורמים כן יכול להיות המשפיע ביותר?
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות