מפחדת מכלבים וזה רק התגבר עם השנים, לא מצליחה לשלוט בהתנהגות שלי, איך לטפל בזה?

שני בת 26 | כתבה את השאלה ב-17/05/23 בשעה 17:19

היי
מאז שאני ילדה אני מפחדת מכלבים ועם השנים הפחד רק התגבר וזה מגיע למצב שאני לא מצליחה לשלוט בהתנהגות שלי כשאני רואה כלב חופשי בין אם זה גדול או קטן. כשהייתי בת 3 או 4 בערך אמא שלי לקחה אותי מהגן והלכתי קצת לפניה בדילוגים . כלב קטן שהיה בסביבה ראה אותי והתחיל לרדוף אחרי עד שחזרתי לאמא שלי בבהלה. מאז אני מפחדת מכלבים. כל פעם שאני רואה כלב משוחרר (גם כלבים גדולים קשורים) אני נלחצת, נהיה לי חם, אני עוברת לצד השני של המדרכה, לפעמים עוברת לרחוב אחר (והולכת בדרך ארוכה יותר). היו גם פעמים שבכיתי מרוב פחד ואפילו היו איזה פעמיים או שלוש שהתחבאתי באיזה בניין כי פחדתי וביקשתי מאבא שלי שיבוא לקחת אותי מאיפה שאני נמצאת. היום אני מנסה יותר לעבוד על עצמי ולהתגבר על הפחד לפעמים זה מצליח לי ולפעמים לא. אני יודעת שאני צריכה לטפל בזה ודחוף אבל אני גם מפחדת מאוד.

**הכלבה היחידה שהצלחתי להתקרב אליה הייתה הכלבה של דודה שלי. בן דוד שלי עזר להתקרב אל הכלבה ואפילו הייתי לוקחת אותה לטיולים ולא הייתי מפחדת ממנה. הרגשתי מאוד בטוחה לידה וממש אהבתי אותה. (היא בגודל בינוני) הכלבה כבר לא נמצאת אצל דודה שלי, היא נגנבה.

אשמח לשמוע אם מישהו חווה פחד מכלבים והצליח לטפל בזה
אני באמת רוצה לטפל בבעיה, זה ממש מפריע לי.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "חיות מחמד"