היי חברים :)
הייתי מפרסמת כאן שאלות, לאחר מכן נרשמתי לאתר והתחלתי לייעץ בעצמי ועכשיו שוב מרגישה את הצורך לכתוב כאן.. זאת תהיה חפירה. אשמח אם תוכלו לעזור לי כמו שרק אתם יודעים ♥
מגיל צעיר מאוד אני לא אוהבת את איך שאני נראית, את הפנים, השיער, השומן, הבטן, הרגליים, הידיים-הכל. יש לי גם אסטמת עור (נראה כמו פריחה אדומה) בזרועות הידיים, בעבר הייתי פחות שמה לב לזה ועכשיו זה ממש התחיל להציק לי שוב..
כשהייתי קטנה יותר בגיל יסודי וחטיבה הייתי ממש שמנה (כרס די גדולה לילדה), בהמשך הרזיתי וכמובן שהתפתחתי, נהייתי נשית יותר, חזה וכו' אז אני נראית לפחות בבגדים יחסית בסדר.
בתחילת גיל ההתבגרות התחלתי לשים לב שאני ממש שעירה, בידיים, ברגליים, אפילו על הבטן והגב התחיל לצמוח שיער. 'התברכתי' בגנים של שיעור יתר.
בגיל 15 הגעתי לשיא של השיא של התעבה עצמית, הייתי מסתכלת במראה ובוכה בוכה בוכה, צועקת, בוכה, נקרעת מבפנים והכל בגלל השנאה העצמית הזאת. היו שבועות שפשוט הייתי בוכה עם כאבי ראש והכל בגלל שרציתי לא להיות אני.
כשגדלתי התחלתי לטפח את עצמי כמה שאפשר, להוריד שיער, לגלח, שעווה, מכונה, לייזר.
היו תקופות שגם עשיתי ספורט בשביל לרזות -למרות שאני ממש שונאת ספורט- ועכשיו אפשר לומר שאני נראית יותר טוב מכפי שנראיתי אי פעם.
אני מתלבשת יפה -לטעמי- מתאפרת ומטפחת את עצמי.
ועדיין.. קשה לי עם עצמי. לא כמו פעם, כבר לא בוכה מול המראה. פעם הייתי נכנסת למעלית ונמנעת מלהביט במראה כדי לא לבאס את עצמי, עכשיו אני מסוגלת ליישר מבט למראה.
המצב השתפר אבל ממש קצת, כי אני עדיין נלחמת במאבקים עם עצמי.
הפעם היחידה שבה שמתי ביקיני הייתה כתה ז' פעם אחת בבריכה, מאז נהייתי שעירה ולקח לי המון זמן לטפל בבעיה הזאת ולרזות.
עכשיו זאת הפעם הראשונה שאני מרשה לעצמי לקנות ביקיני. אני לקראת נופש במלון ומן הסתם שאלך לים ולבריכה (בשביל זה קניתי את הביקיני)
אני בת 18 לעזאזל! אני רוצה להיות כמו כל בחורה רגילה, ללכת בביקיני בלי להתבייש, להיכנס לים, לבריכה, להשתזף.. אבל הבעיה שנורא קשה לי עם עצמי. נורא.
אני עומדת שעות מול המראה בביקיני הזה ובוחנת את עצמי, את הבטן הזאת, את השומנים, משהו לא מסתדר. מרגישה לא בנוח. אני מפחדת שאשדר הרבה חוסר ביטחון עצמי בביקיני ואנשים יבינו. מצד שני אני לא רוצה לפספס עוד הזדמנות וכן רוצה להתמודד עם זה. רוצה להעריך את עצמי, לאהוב את הגוף שלי כי אם אני אמשיך בגישה הזאת שאני לא אוהבת את עצמי, איך מישהו יאהב אותי?
איך עושים את זה? איך מתמודדים עם הגוף שלי ועם השנאה העצמית בביקיני?
אגב- ללכת בבגד ים מלא זה לא פיתרון.. כבר קניתי בגד ים מלא לפני כמה שנים וגם איתו אני מרגישה לא בנוח, אני מרגישה ממש לא נשית, אני מרגישה כמו יצורה.
אף על פי שבשמלה או חולצה אני יכולה להרגיש ממש נשית
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות