היי. אני משערת שהשאלה שלי תהייה ארוכה, אז תודה לכל מי שבאמת נשאר לקרוא את הכל, ואני מצטערת מראש על החפירה, באתי במיוחד כדי לפרוק..
אפשר לומר שבגיל 10 בערך התחלתי להזיע הרבה בבית שחי. אבל הרבה. ולא משנה איזה דאודורנט אני שמה, שום דבר לא עוזר. הדאודורנטים החזקים יותר עוזרים לנטרל את הריח, אבל שום דבר לא עוזר למנוע את העיגולים הרטובים שבולטים מתחת לשרוול של החולצה. בגיל 12 התחלתי להזיע בכל הגוף. בכפות הידיים, בגב, בבטן, בישבן... והמקום שהכי מטריד אותי זה הבית שחי. עכשיו אני בת 15, אני עוד צעירה. וזה פשוט כבר הורס לי את החיים שאני באמת רוצה לבכות.
אנשים שלא סובלים מזה לא יבינו את זה, ויגידו שזה לא נורא, והזיעה היא דרך להוציא רעלים מהגוף ולשמור על טמפרטורת הגוף, ושכולם מזיעים. אחרים יגידו שאני מסריחה שלא שומרת על הניקיון שלה ומזניחה את עצמה. אבל דמיינו רגע באמת שאתם בכיתה, מנסים להעתיק מהלוח, ואחרי 30 שניות כבר אי אפשר להחזיק את העט מרוב שהוא מחליק מהיד. וזה לא בגלל שאתם לא מתקלחים. דמיינו שאתם נמצאים בשיעור ספורט, והמורה מכריחה אתכם לעשות כפיפות בטן, או כל פעילות אחרת, שמאלצת אתכם להרים ידיים ולחשוף את הרטיבות המסריחה (או שלא מסריחה בהכרח, אבל מה זה משנה) - ולא רק זה, אלא להזיע עוד יותר בגלל עצם העובדה שאתם עושים עכשיו פעילות גופנית, וגם מעצם העובדה שכולם עכשיו מסתכלים עליכם, אולי מרכלים או צוחקים, והחרדה מכך גורמת לכם להזיע כפליים. אולי אחרי זה תגיעו הביתה, ותתחילו להזיע גם מהעיניים, מרוב הבושה.
זה מגיע למצב שאני נזהרת מכל תנועה של כל שריר בגוף שאני מזיזה כשאני מנסה לסדר את החולצה אם היא עולה קצת למעלה או זזה.
אני יודעת שיש פתרונות לכך, אבל אני מוצאת שלכל פיתרון יש בעיה.
למשל ניתוח או זריקות בוטוקס. אני לא בטוחה שמותר לעשות את זה בגילי בכלל (נניח שכן, איזה מין הורים שפויים יסכימו לזה?), ויותר מזה - זה כל כך לא בריא ומסוכן לגוף, ואפילו לא יעיל בכלל ברוב המקרים בגלל תופעת הזיעה המפצה (מי שלא יודע מהי זיעה מפצה, זו תופעה שמפסיקים להזיע במקום אחד בגוף - נניח בית שחי - ומתחילים להזיע המון במקום אחר בגוף, במקום בבית השחי, כי הזיעה חייבת לצאת מאיפשהו מאחר וזו פעולה הכרחית של הגוף).
אנדריהול פורטה- גורם לגירויים חזקים עד כאבים ואדמומיות נוראיים, זיעה מפצה, מסוכן לגוף. תכשירים אחרים שפחות חזקים מהאנדרהול פורטה הם מאוד יקרים, ולא יעילים בכלל לפעמים.
חלאבילין יעיל רק למניעת ריח רע במשך ימים שלמים, אבל ממש לא עוזר להפחתת הזיעה עצמה. וכך גם אבקת סודה לשתיה.
כדורים- מסכן את הבריאות. לא בטוחה מה זה עושה, אבל זה בטוח לא טוב.
בקיצור כל השיטות בסגנון הזה לטיפול בזיעת יתר, אני מוצאת לא רלוונטי בשבילי. מה גם שהמצב הכלכלי אצלינו בבית לא משהו, ההורים שלי לא יכולים להרשות לעצמם לקנות לי תכשירים יקרים, מצידה של אמא שלי שאני אמשיך להזיע ולהסריח כמו פרה.
פתרונות כמו לקחת לבית הספר חולצה להחלפה זה ממש לא בא בחשבון. מה אני אגיד לחברות שלי? מה אני אגיד לאנשים שישאלו אותי? ובטח שאנשים ישימו לב אם במשך כל יום בכל ימות השנה אני אבוא בחולצה כלשהי, ואחרי ההפסקה אחזור לכיתה עם צבע אחר של חולצה. ואני מניחה שכן ישאלו, וגם אם לא- יפיצו כנראה שמועות ושקרים, או משהו.
לקחת דאודורנט, מגבונים וטישו זה גם לא בא בחשבון. זה יהייה בלתי אפשרי ללכת כל הפסקה לשירותים מבלי שחברות שלי יחשבו שאני מוזרה (ולא, אני לא יכולה לדבר על זה עם חברות שלי. אני בטוחה שהן מודעות לבעיה הזאת, זה לא משהו שאי אפשר לשים לב אליו. אבל זה גם לא משהו שאני מרגישה בנוח חופשי לדבר עליו חוץ מעם אמא שלי).
חולצות בגזרת בנים- שקלתי את זה, אבל מאחר ואסור לגזור את חולצות בית הספר והיא פשוט לא תשב טוב על הגוף שלי (מדדתי) ותחנוק אותי בצוואר, פסלתי את האפשרות.
פדים לבית שחי- אמנם לא ניסיתי, אבל אני מתארת לעצמי שזה מרגיש מגעיל, וגם שזה יבלוט מהחולצה, וגם שלא יהייה נוח לזוז עם זה.
אני לא מבינה למה אני צריכה להתמודד עם זה בחיים שלי. למה? למה דווקא אני? למה זה מגיע לי? נכון, אף אחד לא מושלם, ונכון, אני לא היחידה שסובלת מהבעיה הזאת. לכולם יש פגמים, ולכולם יש משהו שהם לא שלמים איתו. כולם מתמודדים עם קשיים לפעמים. אבל לי כבר יש הרבה קשיים בחיים, למדתי להתמודד עם הכל. יש בי הרבה פגמים, למדתי לקבל את עצמי כמו שאני. ולאחרונה למדתי שיש דברים בחיים שפשוט אין לי שליטה עליהם, וצריך לדעת לקבל אותם. אבל זיעת יתר זה לא עוד בעיה שאני מסוגלת להתמודד איתה, זה לא עוד קושי שיהפוך אותי לחזקה בעתיד, זה לא פגם בגופי שאני מסוגלת לקבל. זה פשוט רטיבות מסריחה, שהופכת את החיים שלי לפגומים.
אני אשמח לשמוע מכם אם יש לכם אולי טיפים איך כן אפשרי להתמודד עם זיעת יתר, כי אני לא מסוגלת לקבל את זה. אולי יש פתרונות יעילים שלא הזכרתי והם לא כל כך מסכנים את בריאות הגוף?
תודה לכל העוזרים ולכל העונים!
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות