אני אוכל בשר קבוע (לא סטייק חצי קילו כל יום. אוכל בשר כמו כולם). התערבתי עם חבר טבעוני שאני אצליח לשרוד שבוע של טבעונות מלאה(כלומר בלי בשר, חלב וביצים). זאת התערבות חשובה וגם אתגר לא קטן.
השאלה היא: איך עושים את זה? אני לא רוצה להזיק לבריאות שלי מצד אחד ולא רוצה לשבור את ההתערבות מצד שני.
אני בדרך כלל מבשל לעצמי בבית (גר לבד) ויודע מאיזה כיוון מחזיקים סיר באו נגיד. אבל כמעט כל המתכונים שלי כוללים שמנת, גבינות וביצים. חמאה קל להחליף בשמן קנולה.
אפשר להכין סלט ירקות עם שמן זית וקצת חומץ תפוחים. זה לא טעים, אבל סביר.
פסטות זה טבעוני, אבל כמעט כל רוטב טוב מכיל שמנת או ריקוטה. חשבתי על רוטב עגבניות עם שום ובזיליקום. נחמד, אבל כמה כאלה אפשר לשרוד?
אורז לבן זה טוב (אני אוהב). אבל בדרך כלל אני אוכל את זה עם איזה עוף או בקר בצד בשביל החלבון. בלי זה, מה נשאר?
לחם לבן אני מניח זה גם טבעוני. אפשר לאכול פיתה עם חומוס. אחלה.
אפשר לאכול פירות. אפשר גם להנדס סלט פירות עם קצת אגוזים בשביל להשלים מינרלים.
בעיה שאני מאוד מודאג ממנה שזה תפריט מאוד דל ולא מאוזן. כלומר אין מספיק חלבונים, אין ברזל, אין מספיק ויטמינים חיוניים (בדגש על קבוצת B כי אפשר לקבל A ו-C מתפוזים ואפרסקים). אבל יש הרבה פחמימות ושומנים. אני חושש שזה יגרור בעיות בריאותיות כמו תשישות ורעב (שאותו אני אצטרך להשלים על ידי עליה בצריכת פחמימות וזה יגרור עליה במשקל).
אני מאוד לא אוהב עדשים, שעועית, ברוקולי, פול, קישואים וכרוב. אני יודע שטבעונים נוטים לאכול את זה הרבה (על טעם וריח), אבל אני לא. סבבה לגמרי עם בצל, עגבניות, מלפפון, דלעת, תרד (זה חסר טעם לדעתי), פלפלים וכמובן תפוחי אדמה בכל צורה.
אשמח לטיפים. אני רוצה לקבל את האתגר. נשמע לא קל, אבל אחרי הכל אנשים מצליחים לשרוד טבעונות במשך עשרות שנים לפי שמגעים למצבים רפואיים ונזקקים להשלמות של ערכים תזונתיים חסרים (ויש כאלה שיודעים לנתב את זה לירידה במסת שומן ושיפור במצב הבריאותי!). ככה שיכול להיות ששבועיים של טבוענות זה לא מספיק בשביל להרגיש הבדל. תודה מראש.
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות