בעלי מדבר בצורה לא ראויה כלפי וכלפי הילדים. מה נכון לעשות?

יפי בת 38 | כתבה את השאלה ב-14/07/20 בשעה 22:00

בעלי ואני נשואים 17 שנה, תמיד שבעלי מתנהג בצורה לא ראויה, (שזה אומר משהו שמשאיר צלקת לחיים) כלפי או כלפי אחד הילדים, לדג' אמר לילד אתה אפס, לא שווה, אז תמיד אחרי אותו מעשה הוא יכחיש את מה שאמר ועוד יותר מיזה ילחם קשה שאמר משהו אחר ולא אמר את אותן מילים או שיצדיק שאמר מה שאמר כי הילד ירד על האח השני, ואם לדג' התעצבן עלי והרים יד באיום, ואחרי זה צעקתי, התרגזתי שהגיע למצב קיצוני זה אז מתרץ שלא עשה את זה ודימיינתי, בכללי הוא בעל מקסים בעולם, תומך מעניק, מפנק, אבל בשעת עצבים שזה לעיתים רחוקות הוא מתחרפן ואומר מילים פוגעות, אמרתי לו שהוא תוקפני וצריך טיפול והוא מחזיר אלי שאני תוקפנית מה שלא נכון בכלל, הבן שלי הגדול שונא אותו ממש, כי פגע בו בידיים. והיום הגדיל ושיקר לחבר שלו שהבן שלי תקף אותו אז הוא הגן על עצמו, מה שלא נכון בכלל, הבן שלי שמע את השקר ונידהם, ואני רמזתי לו בשקט שלא יעשה עיניין. בעלי בדעה שאם הבן יתחצץ צריך להחטיף לו, ואני ישר קמה ומגוננת בגופי שאין ידיים ויש פה לדבר, ואז הוא מתעצבן עלי, כל כך קשה לי שעכשיו הבן שלי לא רוצה לדבר איתו, וקשה יותר שהוא אדם נורמטיבי לחלוטין ויכול להיות האבא הכי מהמם בעולם ואיך שהורס במו ידיו את האידיליה המשפחתית, כמה שאני מדברת איתו ומסבירה לו, הוא עדין עקשן ומתבצר בעמדה שלו ועומד בהכחשות למעשים שעשה, מה עושים במצב כזה ?

עדכון מיפי, שואלת השאלה 2020-07-19 10:32:41

שלום וברכה!
תודה רבה על התגובות, קראתי את כל התגובות וזה נתן לי המון המון חושבים, אני רוצה לומר שגירושין זה סף ממש רחוק שאני אפילו לא חושבת, אולי מפחיד אותי מאוד? כתבתם שהוא צריך טיפול, פעם אחת שאמרתי את זה לבעלי אז הוא הרים יד באיום שאם עוד פעם אחת אומר כזה דבר הוא יכניס לי אגרוף. ואז עשיתי ו על זה סקנדל שאם יחזור על ההתנהגות הזו אני אשאיר אותו עם תחתונים ואלך ,ואני בטוחה שהוא מפחד פחד מוות, מאז אני אומרת לו את זה שוב ושוב ( שהוא צריך טיפול) עד שזה יחלחל לו, (קונה ספרים לחינוך ילדים, רואה הרצאות על חינוך, מנסה ממש) הוא בטוח בצדקת מעשיו ומנסה ליפות את ההתנהגות שלו, שאני שומעת על גבר שרצח את אשתו אז אני זורקת לו שהוא גם יכול להגיע למצב כזה, ואז הוא מתעצבן בכלל שאני מדמה אותו לאחרים כאלה משוגעים, כפי שאחד כינה פה שנכנס בו שד, אז אצלו השד שהוא צועק מזלזל בסובבים אותו במילים פוגעות ואחרי כמה דקות אם קצת צחקתי ולא צעקתי בחזרה הוא צוחק גם, (משהו הזוי, סוג של פיצול לדעתי) איך אדם יכול להיות עצבני ואחרי 5 דקות אם נתנו לו להוציא עצבים הוא נורמלי ומצחקק. תמיד אומר לי אישה בונה אישה הורסת, זאת אומרת דברי אלי בכבוד! ואני אומרת "ומכבדי אכבד" הוא מכחיש סיטואציות כי לפי דעתי הוא מתבייש בדרך שלו, בהתנהגות. לא מודה בטעויות שלו. אך אני רואה שהוא עובד על עצמו ומשתנה! לאט! היום אני עושה לו סקנדל אפילו על הרמת קול מעבר לנורמה, הוא מתחרפן ממני, מחזיר אלי שאני צועקת. אבל בסוף עובד על עצמו, שואל אותי "איך אני מדבר"? אני רגוע?" " רק את יכולה להרגיע אותי" המשפחה המורחבת שלי אם אספר להם שהוא ככה מתנהג ינסו להצדיק אותו כי מכירים אותו כאחד סופר עוזר, מחמיא , מפנק, הוא עובד נטו בשבילי, מה שאבקש נותן, והוא יכול להתעצבן ולהטיף לי שאני לא אוהבת אותו כי לא הגשתי לו דג, ואני מרגישה איך דיבר אלי לפני ימים אז לא בא לי לכבד. אני אומרת לו את זה שוב ושוב תכבד אכבד הוא באמת משתדל אבל יש מעידות לפעמים ושיש מתבגרים בבית שלא ממושמעים אז הוא יוצא שוב מהכלים אני מתערבת ואז העצבים עוברים אלי, ואז מתעצבן שאני נאהבת בעיני הילדים ואך שהוא שנוא בעיניהם ושוב, זה למה ימים וחוזר רגיל. גירושין זו הפליטה האחרונה שלי. כי באמת שאני מפחדת מזה. יש כאלה שיאמרו שאני עושה טעות ,אך אם אתגרש הילדים שלי יעברו בעיות אחרות שזה עוד יותר מפחיד אותי, אני רואה מסביבי מה ילדים אחרים עוברים מגירושין והילדים שלי ממש לא שם,
שמור עדכון