אימצתי כלב שהיה מוזנח ומפחד כשמתקרבים אליו, איך אפשר לשקם אותו נפשית ורגשית?

Disguised Mike בן 90 | כתב את השאלה ב-14/12/23 בשעה 11:13

אימצתי כלב בן שנה בערך שהיה מוזנח. התגלגל 3 פעמים מבעלים שונים עד שהגיע אלינו. הוא הגיע למשפחה שלנו דרך אחותי שאימצה אותו לאיזה שבועיים,
אבל הילדים שלה נהיו מתוסכלים בגלל ההתנהגות שלו, אז במקום למסור אותו שוב לבעלים שאי אפשר לסמוך עליהם החלטתי לקחת אותו. זאת למרות שכבר יש לנו חתולה
בבית שיותר חזקה ממנו פיזית.
זה אמנם כלב גזעי פומרניאן, אבל בהחלט ניכר שהזניחו אותו ויש לו פחדים. הפרווה שלו לגמרי הרוסה, כנראה סיפרו אותו לא טוב וכל הפרווה צמחה עם קשרים.
הכלב כמעט ולא מקשקש בזנב ומפחד כשאנחנו באים ללטף. כשאנחנו תופסים אותו אז הוא נרגע ואפשר ללטף, אבל אם מושיטים יד הוא לרוב מפחד או בורח.
הוא עוקב אחרינו לכל מקום בבית, וכשאחד מאיתנו הולך הוא מתחיל לבכות.
איך אפשר לשקם נפשית ורגשית כלב כזה? מצידי שיקח הרבה זמן, אבל כל כך חבל לי עליו.
האם אפשר יהיה לשנות את האופי שלו או שהוא לעולם יהיה כזה?
דווקא הוא כן אוהב לשחק עם צעצועים והוא מטייל ללא פחדים.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "חיות מחמד"