שומרים על הגוף שומרים על הגוף
 
שאלה 29132
 
הזמן
 
דווח
 
נהל
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, ו-0 דרגו את העצות.

האם יש לי הפרעת אכילה?

אנונימית בת 22 | כתבה את השאלה ב-21/05/14 בשעה 16:50

שלום לכולם.
אני לא יודעת איך לקרוא לזה אבל אשמח אם תעזרו לי.
הכל התחיל בגיל 14. החלטתי שאני רוצה להיות רזה יותר והתחלתי בדיאטה שבה הורדתי 8 קילו תוך חודש כשכמובן זה לא הפסיק פה והייתי בדרך להפחית עוד כמה ק"ג. איפה שהוא גם בגיל 12 הייתי מחביאה סנדוויצ'ים בתיק עד שהיו מגיעים למצב של ריקבון כשלמשפחה הייתי מספרת שאכלתי.
משקל הגוף שלי מאז ומתמיד היה נע בין 55 ל-60 ק"ג כשבאותה דיאטה הגעתי למשקל של 51 ק"ג.
לאחר תקופה מסוימת והמון הערות על רזון מצד המשפחה והחברים זה עבר לי ובמשך כמה שנים התחלתי לאכול רגיל.
בגיל 17 התחלתי למלצר באולם אירועים בלילות וכשהתגייסתי לצבא שילבתי בין הצבא לעבודה באולם. כמובן שזמן לאוכל לא ממש היה לי כי בצבא לי הייתי אוכלת יותר מידי (מיותר לציין שבהשוואה לרוב המקרים, דווקא רזיתי במהלך השירות הצבאי) הייתי חוזרת מהבסיס כשבצהריים הייתי אוכלת ארוחה קטנה, רצה לעבודה, חוזרת בשעות לא נורמליות בלילות, שותה כוס חלב עד הארוחה הבאה ביום למחרת.. בקיצור אוכלת פעם ביום כשאוכל לא היה חסר לי ולא הרגשתי רעב כי נהניתי מאיך שאני נראית. אחרי השחרור עזבתי את בית ההורים ועברתי לגור עם בן זוגי בשנה וחצי האחרונה ועליתי במשקל.
כיום הגובה שלי הוא 160 במשקל 59-60. אמנם אני משתדלת לאכול יחסית רגיל אך עדיין אני מוצאת את עצמי מסתכלת המון על קלוריות בכל מוצר, עושה ספורט 4 פעמים בשבוע, לפעמים נמנעת מדברים טעימים.. ואם אני כן אוכלת משהו טעים כשלרוב זה קורה בסופי שבוע כי במשך השבוע אני מקפידה לשמור, אז אני נכנסת לדיכאון של כמה שעות "למה אכלתי וזה היה מיותר עכשיו" ואז זה עובר לי.
אני לא מרוצה מאיך שאני נראית היום אבל מפחדת לחזור לאותה תקופה בגיל 14 כשכל מה שרואים בעיניים זה רזון.
האם יש לי בעיה?
תודה ויום טוב :)

 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה
כשזה מגיע לבריאות... העצות שלנו יכולות לעזור, אבל לא מחליפות ייעוץ רפואי

עצות הגולשים (2) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "שומרים על הגוף"

חדשות במדור
אקראיות במדור

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות